Elektroinženjerstvo i sustavi upravljanja energijom

Općenito

Tvrtka SmartWay rezultat je branda koji svoje korijene vuče iz elektroinstalaterskog obrta s tridesetogodišnjom tradicijom. Iz tog razloga, može se pohvaliti ogromnim iskustvom te zavidnim referencama.

Kako smo vođeni željom da budemo u trendu s novim tehnologijama, tvrtka SmartWay nudi široku paletu visoko specijaliziranih usluga na području elektroinženjerstva, poput naprednih sustava automatizacije, upravljanje rasvjetom, pametnim kućama, sustava praćenja potrošnja energenata i vode te uslugama vezanima uz e-mobilnost. Naša snaga krije se u individualnom te interdisciplinarnom pristupu.

Mi smo ti koji će se pobrinuti da Vaš projekt bude odrađen u zadanom vremenu i budžetu, stoga smo u stanju ponuditi i naše usluge po principu ključ u ruke. Više o pojedinim uslugama možete pročitati u nastavku.

Projektiranje, nadzor i izvođenje elektroinstalacija

Razvoj objekata te njihovu potrebu za racionalnijim, bržim i boljih tehničkim rješenjima svakako uključuje sveukupan pristup prilikom faze projektiranja. Sustavnim pristupom projektiranju mogu se izbjeći svi kasnije neželjeni scenariji poput kašnjenja, neusklađenosti, nepripremljenosti, neznanja, dodatnih troškova i sl. Iz toga razloga kontinuirano se educiramo te se trudimo biti u trendu sa svim novim tehnologijama.

S obzirom na složenost svakog objekta te traženi zahtjevi investitora, moramo biti usklađeni sa zakonima, propisima, normama i pravilima struke. Upravo iz tog razloga projektiranju pristupamo profesionalno te smo investitorima uvijek dostupni kako bi postigli najvišu razinu kvalitete i zadovoljstva.

Tvrtka SmartWay ovlašteni je i certificirani integrator Vimar By-me sustava, KNX sustava te HIQ sustava.

Pametne kuće

Ugradnjom središnjeg upravljačkog sustava, pametna kuća omogućuje integraciju sustava rasvjete, roleta i sjenila, grijanja i hlađenja, potrošnje tople vode, video nadzora, multimedije, sigurnosti i sl.

Pametna kuća pratit će Vaše dnevne aktivnosti i maksimalno se prilagođavati Vama i ostalim ukućanima. Vaša udobnost i sigurnost bit će podignuti na novu i kvalitetniju razinu.

Jedna od bitnih funkcija takvog sustava je optimiziranje potrošnje energije u kući. Sustav može regulirati temperaturu u svim prostorijama u kući prema zadanom režimu rada, bilo da se radi o zimi ili ljetu, može kontrolirati rasvjetu u pojedinim prostorijama, uključivanje ili isključivanje električnih potrošača, sustav ventilacije, vanjska sjenila te sigurnosni protupožarni sustav.

Tvrtka SmartWay nudi  više različitih sustava pametnih kuća (KNX sustav, Vimar By-me, HIQ sustav), ovisno o  željama i potrebama investitora.

Sustavi upravljanja energijom

Tvrtka SmartWay u svojoj ponudi nudi napredne sustave automatizacije realizirane pomoću programibilnih logičkih kontrolera te pripadajućih programskih paketa (SCADA sustav). Sva tehnička i programska rješenja se izrađuju unutar tima SmartWay te stoga možemo isporučiti cjelokupan paket usluga.

Prema individualnim potrebama, u mogućnosti smo izraditi projektna rješenja, integrirati ih u Vaše postojeće projekte te ponuditi dobavu, ugradnju i puštanje u pogon sustava, zajedno sa različitim web ili SCADA aplikacijama, a sve prema Vašem projektnom zadatku.

Oprema koju koristimo je industrijska, što znači da je robusna i pouzdana. Razvoj opreme je u Hrvatskoj, a proizvodnja u Sloveniji. Objekti koje smo realizirali na početku pružanja ovih usluga, još uvijek rade besprijekorno, i nakon više od 7 godina.

Praćenje potrošnje energenata i vode

Programski paket SmartUp je alat (SCADA sustav) za praćenje, analizu, kontrolu i optimizaciju potrošnje energije u objektu te u potpunosti može biti prilagođen međunarodnom standardu za upravljanje energijom ISO 50 001. Paket uključuje i konzultantske usluge za potrebe uvođenja standarda kao i za optimizaciju procesa.

Sustavni pristup energetskim pitanjima pomoći će pronaći mjere i procedure s ciljem smanjenja potrošnje energenata. Analiziranje potrošnje energenata u realnom vremenu i na ključnim mjestima nužno je kako bi se uspostavilo sustavno upravljanje energijom. Uz dnevna, tjedna, mjesečna i/ili godišnja izvješća koja dolaze u PDF formatu na željenu e-mail adresu u trenutku i količini kada korisnik to želi, relevantne informacije će biti nadohvat ruke.

Upravljanje energijom sustavni je put k osiguranju kontinuirane brige o potrošnji energije. Kako bi u svakom trenutku mogli odgovoriti na pitanje gdje, kako i koliko se troši energija te koji energenti se troše, na ključnim mjestima potrebno je pratiti potrošnju energije.

Web aplikacija SmartUp također omogućava prosljeđivanje podataka na Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE). ISGE je internetska aplikacija za nadzor i analizu potrošnje energije i vode u zgradama javnog sektora te predstavlja neizbježan alat za sustavno gospodarenje energijom.

Realizirani projekti:
CineStar Varaždin, Split, Centar Kaptol, Pančevo, Zrenjanin, Novi Sad, Tuzla, LifeClass Terme Sveti Martin, Međimursko Veleučilište Čakovec, Sveučilište Sjever, Međimurska priroda, Međimurske vode, Ekonomska škola Čakovec, Osnovna škola Selnica, Učenički dom Graditeljske škole Čakovec, Zgrada Zadarske županije, Osnovna škola Šenkovec, Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA, Općinska zgrada Nedelišće, Sportski dom Slakovec, Društveni dom Macinec, Općinska zgrada Tivat (Crna Gora), Osnovna škola Macinec, Osnovna škola Vratišinec, Osnovna škola Podturen, Kuća u prirodi Zlatna Greda…

Programska rješenja za e-mobilnost

Električna vozila predstavljaju značajan potencijal budućoj naprednoj mreži s obzirom na izazove koji se javljaju te na povećanu integraciju IT tehnologija. Međutim, da bi se omogućila njihova integracija potrebno je standardizirati korištenu tehnologiju i komunikacijske protokole.

Tvrtka SmartWay Vam može izraditi individualno rješenje hardvera i softvera kako bi Vaša punionica električnog vozila bila kompatibilna sa svim trenutno aktualnim komunikacijskim platformama, putem OCPP protokola.

Iskustvo na više od 100 punionica, svakako nas je postavilo na zavidnu razinu. U ponudi imamo i svoju eSmartWay aplikaciju koju također možete koristiti kao platformu za lokalni ili udaljeni nadzor punionice za električna vozila, sa svim bitnim informacijama o samoj punionici, energiji, korisniku i sl.

Projektni menadžment i konzultantske usluge

Tvrtka SmartWay nudi i usluge projektnog menadžmenta te konzultantskih usluga. Svjesni kako napredak tehnologije raste eksponencijalno, a kvaliteta ponuditelja je sve raznovrsnija, spremni smo Vam ponuditi svoj već uspješno provjeren pristup planiranju, nadzoru i predaji projekata.

Više od 30 velikih projekata i 50 malih projekata, u više od 10 država Europe, u samo 5 godina, izvrsna su podloga za vještine koje smo stekli putem.

Ukoliko Vam je potrebna sigurna, pouzdana, provjerena i profesionalna pomoć, obratite nam se sa povjerenjem.

pattern
https://www.smartway.com.hr/wp-content/themes/imperio/
https://www.smartway.com.hr/
#68AF4f
style2
paged
PODIJELI
/home/smartway/public_html/
#
off
none
loading
#
Sort Gallery
on
off
off
off