Dizajnerska rasvjeta i dekorativne zidne tkanine

Općenito

Unutarnjem uređenju prostora danas se pridodaje sve veća pažnja, a među bitnim elementima na koje treba obratiti pozornost su rješenja rasvjete te zidova i stropova.

Ovi elementi osim estetske komponente imaju niz kvalitetnih svojstava koja su potrebna određenom prostoru kao što su apsorpcija zvuka, energetska učinkovitost, rasvijetljenost prostorije i slično.

Individualna rješenja rasvjete

Svjetlo utječe na psihičko, fizičko i fiziološko zdravlje ljudi. Prisutnost ljudi i radna koncentracija također ovise o kvaliteti svjetla koje obasjava svakodnevne aktivnosti. Sve eventualne nedostatke prirodnog svjetla danas je moguće kompenzirati električnom strujom i raznim oblicima rasvjete koje na vrlo specifične načine mogu utjecati na izgled prostorije ili vanjskog prostora.

Izvori svjetlosti su karakterizirani osnovnim veličinama kao što su svjetlosni tok (jakost svjetlosti), uzvrat boje, temperatura boja te svjetlosna iskoristivost. Prilikom dizajniranja sustava rasvjete također je bitno obratiti pozornost na kompaktnost s obzirom na zahtjeve prostora, veličinu svjetiljki, utjecaj na arhitekturu te usmjerljivost svjetla. Prilikom definiranja karakteristika rasvjete u prostoru poput jednostavnosti, ugodnosti korisnika, mogućnosti upravljanja te potrebama održavanja, svakako će utjecati na razinu ekonomičnosti sustava rasvjete što obuhvaća svjetlosnu iskoristivost, vijek trajanja, cijenu, trošak zamjene te utjecaj na okoliš (potrošnja energije, potrošnja prirodnih resursa, zbrinjavanje).

Projektiranje rasvjete obogaćuje ostale elemente prostora, omogućuje optimalnu iskoristivost prostora, dodaje estetsku komponentu putem izbora rasvjetnih tijela, žarulja i boja.

Naš projektni tim rasvjete u suradnji s dizajnerima interijera nudi cijeli spektar usluga za unutarnje i vanjske svjetlosne projekte, procjenjuje potrebe i funkcije, utvrđuje kriterije rasvijetljenosti, specificira rasvjetna tijela, nudi rasvjetna rješenja, razradu projekta, upravljanje rasvjetom, izradu te ugradnju rasvjete.

Video

SmartLight linija

SmartWay u svojoj ponudi usluga nudi izradu projektnog rješenja sustava rasvjete, a u sklopu toga i/ili izradu tehničkih nacrta te samu proizvodnju rasvjetnih tijela, osiguravajući u potpunosti individualni pristup. Trudimo se pratiti najnovije trendove i tehnologije, a posebno bi istaknuli svjetleće zategnute stropove, zidove i panele. Prilikom rada na projektima surađujemo s kreativnim dizajnerima te umjetnicima čiju kreativnost prenosimo na jednostavne koncepte i modele rasvjete, a ujedno omogućavamo tiskanu aplikaciju samih djela.

Vlastitu liniju dizajnerske rasvjete predstavljamo pod imenom SmartLight. U ponudi se nalaze tri osnovna modela kao što su stolna i podna lampa te visilica, u različitim veličinama te oblicima. Odabir sjenila je ono što će svakog korisnika najviše zaintrigirati. Naime, za svaku pojedinu lampu nudi se veći broj ilustracija, mogućnost izrade unikatnih primjeraka ili realizacija posebnih želja korisnika za što nas možete i direktno kontaktirati.

U sklopu linije SmartLight, s ponosom želimo istaknuti nekoliko kategorija uspješnih projekata. Najrazigranija kategorija svakako je Happy SmartLight koja nudi linije kao što su BSimple, BHappy, Nu Shu te ZOLA D’vision. Kategorija namijenjena B2B klijentima, krije se pod nazivom Business SmartLight te omogućava izradu Vašeg individualnog projekta dizajnerske rasvjete. Sva navedena rješenja dostupna su za daljnji razvoj te individualnu prilagodbu temeljem Vaših želja i zahtjeva.

SmartLight

Dekorativne zidne tkanine

Dekorativne zidne tkanine zbog svojih svojstava postaju nezaobilazni element pri uređivanju interijera. Osim primarne dekorativne uloge, mogu ujedno poslužiti kao rasvjeta prostora, znatno poboljšavaju akustičnost prostora te mogu poslužiti i u svrhu poboljšanja kvalitete svakodnevnog života. Vrlo su jednostavne za ugradnju i održavanje, a klijentima pružaju skoro pa neograničene mogućnosti dizajniranja (odabir motiva printa, teksture materijala, vrstu materijala, akustična svojstva, način instalacije…) te su pogodne za uporabu u svim vrstama interijera, od privatnih do poslovnih prostora. S tehničkog gledišta sve tkanine su u skladu sa svjetskim standardom za nezapaljivost (DIN 4102 B1), ekološki prihvatljive, otporne na udarce, lako i jednostavno se održavaju te nude mogućnost printa u širini od 5 m, dok je dužina ograničena na nevjerojatnih 50 m. U ponudi imamo više različitih proizvođača što nam daje mogućnost da ponudimo najbolje rješenje za Vas.

Naša ponuda obuhvaća sve faze projekta:
  1. Izrada tehničkog rješenja
  2. Projektiranje
  3. Grafička priprema
  4. Ugradnja

SmartDesign

SmartDesign je izdvojeni brand tvrtke SmartWay koji je prije svega usredotočen na uređenje interijera, i to u području sustava rasvjete te zidnih i stropnih tkanina. Ako želite upotpuniti svoj poslovni ili privatni prostor našim proizvodima, svakako ćete poboljšati osvijetljenost i/ili akustična svojstva prostora. Time će se poboljšati kvaliteta bivanja u samom prostoru, a naša dizajnerska rješenja mogu Vam omogućiti da se osjećate opuštenije i sretnije. Za dizajn tkanina se brine naša poslovna suradnica Suzana Gajdek.

Suzy’s art

Suzana Gajdek je odmalena bila privučena čarolijom boja. Svoje misli i osjećaje s najviše lakoće izražavala je kroz likovno stvaranje. Osim slikanjem, svoju strast za životom izražava kroz svakodnevni terapeutski rad, pružajući podršku onima koji žele unijeti više svjetla i radosti u svoj život. Integracijom ovih dviju strasti, slikarske i terapeutske, kroz intuitivno korištenje boja i linija, Suzana stvara koloristički razigrane slike koje omogućuju uspostavu ravnoteže u samom promatraču i prostoru u kojem se nalaze. Više o Suzani možete saznati ovdje.

Prijedlog motiva
pattern
https://www.smartway.com.hr/wp-content/themes/imperio/
https://www.smartway.com.hr/
#68AF4f
style2
paged
PODIJELI
/home/smartway/public_html/
#
off
none
loading
#
Sort Gallery
on
off
off
off