Odabir sustava

Smart home and building solutions.

Global. Secure. Connected.

Konnexbus (KNX) je glavni sustav automatizacije u zgradarstvu. Osamdeset posto tvrtki na tržištu nudi uređaje koji se mogu spojiti u KNX mrežu. KNX je također poznat po svom starijem imenu EIB Instabus. EIB je jedan od tri starija neovisna europska sustava automatizacije u zgradarstvu koji su spojeni 2001. godine kako bi stvorili novi sustav nazvan KNX.

O sustavu

KNX sustav koristi modularanu tehnologiju ili jednostavnije rečeno sve komponente se slažu kao kockice. Takav pristup predstavlja neograničene mogućnosti jer u bilo koje vrijeme mrežna i kućna automatizacija mogu biti prošireni i obnovljeni što je pogodno za male ili velike projekte, renoviranje ili novogradnju. S ovakvim pristupom KNX osigurava najbolje prilagođene proizvode te osigurava najučinkovitije rješenje. Sam sustav je vrlo jednostavno osmišljen. Sastoji se od senzora (davatelji naredbi) i aktuatora (primatelji naredbi). Komunikacija između njih utemeljena je na BUS komunikaciji, a princip rada je maksimalno pojednostavljen. Senzor (prekidač, mobitel, senzor svjetla) šalje naredbu aktuatoru da izvrši određenu radnju (paljenje, gašenje) prema konačnom uređaju (svjetlo).

Zašto odabrati KNX sustav?

Uvijek korak ispred

Tržište pametnih kuća i zgrada neprestano se mijenja, a tehnologija se brzo poboljšava. Međutim, najnovije tehnologije, poput internet stvari, već su dio trenutnog softvera. Bilo koje rješenje za automatizaciju koje danas koristite imat će KNX inovaciju u srži. Korištenjem KNX-a uvijek ste korak ispred.

Neograničena fleksibilnost i personalizacija

KNX sa sigurnošću može udovoljiti svakom zahtjevu klijentu. Neograničenu fleksibilnost i prilagodbu klijentu omogućuje širok raspon uređaja pa čak i različitih proizvođača koji međusobno komuniciraju te integracija s drugim sustavima automatizacije. KNX je sve-u-jednom rješenje za svaki izazov automatizacije.

Siguran i zaštićen sustav

Kako sigurnost uvijek mora biti na najvišem nivou, KNX sustav se neprestano usklađuje s najvišim sigurnosnim zahtjevima na tržištu. U postojeći software je integriran KNX Secure koji brine o sigurnosti samog sustava.

Jednostavna instalacija

Kako bi se olakšala instalacija sustava postoji samo jedan alat za puštanje u rad sustava s jednostavnim sučeljem za rukovanje, ETS Inside. Ovaj softver također omogućuje klijentu da sam napravi male izmjene putem svog pametnog telefona ili tableta čime obje strane štede na vremenu.

Integrirano rješenje

KNX nudi mogućnost rada s različitim proizvodima različitih proizvođača opreme. Važno je istaknuti kako se sustav može spajati i s drugim sustavima te je neovisan o bilo kojoj hardverskoj ili softverskoj tehnologiji. Takav način rada temelj je za sve više nadolazeći IoT (internet of things).

Podrška međunarodne zajednice

S KNX-om niste nikad sami jer postajete član velike KNX udruge koja danas broji više od 500 članova te se brine za standardizaciju protokola. Također postoji više od 90 000 instalaterskih tvrtki u 190 zemalja i 515 centara za obuku diljem svijeta. Svi se oni suočavaju s istim problemima kao i Vi i razmjenom iskustava svi pobjeđuju.

Ovlašteni integrator KNX sustava

KNX_certifikat_2015_MESARIC

Tvrtka SmartWay d.o.o. ovlašteni je integrator KNX sustava u Hrvatskoj i svijetu. U svojoj ponudi nudimo projektiranje, ugradnju uređaja, međusobno povezivanje, parametriranje te puštanje u rad sustava. Uz navedeno, vršimo i konzultantske usluge vezane uz tehnička rješenja KNX.

Energia positiva.

By-me sustav pametnih kuća razvijen je prije svega za namjenu u prostorima stanovanja iako se vrlo može naći u objektima uslužnih djelatnosti poput hotela, apartmana ili vila. Kroz središnju jezgru sustav upravlja svim funkcijama s velikom jednostavnošću te je kontrola potpuno prilagođena korisniku. Sustav povećava uštedu energije distribucijom koja sprječava otpad i preopterećenja. Svojim zaista posebnim izgledom završnih elemenata koji su u potpunosti na odabir korisnika, ističe se od ostalih sustava automatizacije. O kakvom je sustavu riječ govori iskustvo više od 75 godina.

Karakteristike

Vimar By-me je iznimno elegantan sustav automatizacije koji omogućuje kombinaciju djelomične ili potpune automatizacije zasnovane na BUS komunikaciji i distribuiranoj logici. Sustav daje mogućnost korisniku da vrlo jednostavno upravlja pametnom kućom pri čemu se može koristiti kombinacija tipkala, pametni uređaji, računalo, tablet, ekrani osjetljivi na dodir te scenske tipke. Uz ugrađeni sustav dolazi posebno razvijena te prema želji korisnika personalizirana aplikacija koja omogućuje 24-satnu kontrolu i nadzor nad sustavom. Vimar posebnu pažnju pridodaje dizajnu i izgledu svoje opreme te u ponudi nudi niz različitih linija koje se odlikuju svojom elegantnošću, širokom ponudom te iznimno visokom pouzdanošću opreme.

Tvrtka SmartWay d.o.o je ovlašteni integrator Vimar By-me sustava.

Confortable. Safe. Connected.

Your Future Self!

HiQ je intuitivan, povezan, jednostavan za korištenje i pouzdan izvorni sustav pametnih zgrada, koji se sastoji od inteligentnih uređaja, softvera i oblaka koji vam omogućuju potpunu kontrolu nad kućnim, poslovnim ili bilo kojim drugim tipom zgrada. Krasi ga sigurnost, učinkovitost, udobnost i sloboda evolucije. HIQ ima više od 25 godina bogatog iskustva u automatizaciji iza sebe.

Smart,Home,Technology,Conceptual,Banner.,Building,Consists,Digits,And,Connected

Karakteristike

Glavna karakteristika HIQ pametnog sustava je prije svega njegova jednostavnost. Sustav se sastoji od centralne jedince, takozvanog kontrolera, te dodatnih modula koji se koriste za komunikaciju između kontrolera i uređaja kojim se želi upravljati. Mogućnosti takvog sustava su skoro pa neograničene jer se svaki uređaj programira zasebno prema individualnim željama klijenta. Tako je moguće upravljanje rasvjetom (ON/OFF, dimanje, odabir boja), sjenilima (rolete, zavjese, tende, sjenila, projektori), pojedinačnim uređajima (lampe, ventilatori, mali kućanski aparati, bojleri, perilice rublja i posuđa, sušilice), sustavom grijanja, hlađenja i ventilacije (bojleri, dizalice topline, radijatori, podno grijanje, klima uređaji, konvektori), kontrolom pristupa (otključavanje ulaznih vratiju putem telefona, portafoni, čitači kartica, otisaka prstiju, usmjernici) te sigurnostima i alarmima (senzori pokreta, senzori za vrata i prozore, detektori dima i plina, alarmi). Svakom komponentom je moguće upravljati na više načina i to lokalno, putem IR upravljača, pametnih uređaja te scenskih tipkala.

Look for your choices, pick the best one, then go with it.

Pat Riley
pattern
https://www.smartway.com.hr/wp-content/themes/imperio/
https://www.smartway.com.hr/
#68AF4f
style2
paged
PODIJELI
/home/smartway/public_html/
#
off
none
loading
#
Sort Gallery
on
off
off
off